Show AdContact Per Georén
+46 701 49 96 74
Nynäshamn, Swe
EUR 35.000

Vi sjösätter Genovevo 31 maj och mastar på dagen därpå. Den som är intresserad av att ta över båten har alltså en utmärkt chans att ta del av dessa moment som annars kan vara nog så nervösa för nya ägare.
Vi har seglat Genovevo sedan den första sommaren 1980. De första 15-20 åren använde vi båten 6-7 veckor på sommaren men efter millenieskiftet har det blivit allt mindre och nu är vi väl nere i ca tre veckor. Så någon annan borde ta över. För det är en förtjusande båt att tillbringa sommaren i om man tycker om friluftsliv till sjöss. Vi har seglat mycket i skärgården mellan Landsort och Örskär, en hel del längs Sveriges kust från gränsen till Norge runt om upp till Höga Kusten. Det har också blivit en hel del seglingar över öppet vatten till Finland, Lettland, Tyskland och Danmark och även om vi bara varit två ombord så har vi seglat en del av sträckorna nonstop. Genovevo är en bekväm och trygg båt att segla ensam eftersom man inte behöver lämna sittbrunnen.
Den mast som vi reser om en vecka är tredje generationen. Först hade vi en roterande mastheadrigg. Den upplevde vi som underriggad så vi förlängde pipan ungefär 1½ m och seglade ett antal år med roterande partialrigg. Tills den knäcktes under kappsegling söder om Landsort för mer än tjugo år sedan. Då övergick vi till en högre ickeroterande rigg med större segelarea. Riggkonstruktör var Lars Oudrup. Ibland saknar vi den turboeffekt som den roterande masten gav men mycket oftare gillar vi den stadiga och säkra rigg som vi har. Framför allt vid seglingar i öppen livligare sjö.
Sedan många år har vår devis varit: sist i och först upp. Det har inneburit att fint väder i maj resp september har använts till att sköta om Genovevo och att förbättra något hela tiden. Vi har varit ganska noga med att försöka behålla den begynnelsevikt på ca 3,1 ton som båten hade när vi gjorde de första inmätningarna på 80-talet. Om något nytt skall in så skall något gammalt ut! Och nu gäller alltså detta även besättningen.
This Ad has been viewed 166 times.