Iroquois MK2 cat for sale!Contact Gustav Krantz
+46727495111
Stockholm, Sverige
EUR 16.000

Unik, elegant segelkatamaran av märket Iroquois MK2 byggd i England 1972. Sittbrunnen är centralt placerad vilket ger ökad kontroll till skepparen. Detta exemplar är troligtvis den sista av sitt slag. En stilig båt som drar blickar till sig.

Stora ytor med akterdäck, sittbrunn och fördäck med trampolin medger plats för ett stort sällskap samtidigt som du bjuds på en fartfylld seglats. Tack vare de dubbla 8 hk Yamaha 4­-taktarna är den bränslesnål och lättmanövrerad i trånga passager. Bogpropellern bistår så att du enkelt lägger till i alla lägen.

4 st fullängdskojer med tjocka madrasser, möjlighet att inreda två extra kojer som för närvarande inte nyttjas. Pentry med gasolkök, kyl, generöst skafferi och diskho med ståhöjd i anslutning till bord med fyra sittplatser. Sittbrunn med nåtat teakdäck (ca 2x3 m).

Båtplats centralt i Stockholm (y-bommar) till förmånlig pris betalt för sommarsäsongen kan eventuellt övertas. Går att se mer av interiören här: https://www.youtube.com/watch?v=fXcH7DR5S7U Filmen dock inspelad före renoveringen.

Utrustning:
 Nytillverkat sittbrunnskapell ger ett flexibelt utrymme för seglats såväl i regn som i solsken. 2x 8 hk Yamaha 4-­takt (2013) med reglage dragna till sittbrunnen (ej elstart). Bogpropeller, 2 x 60 W solceller, gasolspis med två lågor och ugn, Wallas 3000D (diesel), rullgenua, fall dragna till sittbrunnen, vind­ och djupmätare, stereo med cd, vattentoalett med stor septiktank (50 l+ med däckstömning), ankarolina, reservankare, autopilot (ej monterad), bergskil och hammare, vattentank och bensintank om 140 l vardera, fendrar, rep och tågvirke. Nytt batteri för säsongen. Seglen, (storsegel, 2 st genua på rulle) i gott skick och sparsamt använda sedan inköp (2013). Lazyjacks och spinnaker av äldre modell medföljer.
This Ad has been viewed 1706 times.