Om SCTS

SCTS företräder flerskrovsseglare inom Sverige och är anslutet som klassförbund till SSF.

Stadgar för SCTS antagna vid årsmöte den 12 mars 2005.

SCTS ändamål är att:

 • Samla och stimulera intresset för segling med flerskrovsbåtar
 • Främja kappsegling med och teknisk utveckling av flerskrovsbåtar
 • Tillvarata svenska flerskrovsseglares intressen och föra deras talan inom och utom landet
 • Följa utvecklingen av flerskrovsseglaresporten i Sverige och så långt som möjligt internationellt samt verka för spridning av dessa informationer till SCTS medlemmar
 • Övervaka tillämpningen av gällande regler och bestämmelser beträffande klassificering av båtar, handicapsystem och säkerhetsföreskrifter
 • Verka för god flerskrovsanda

7 reaktioner till “Om SCTS”

 1. Ricardo Edström gick ur tiden den 20 november i år (*1925).
  Han var aktiv inom SCS/SCTS från starten (SCS bildades 1959) och var dess ordförande fram till 1974.
  Själv seglade han Tornado S2, Bikini II, och deltog så sent som 1970 i Tyresöregattan som var den legendariska flerskrovsregatta som hade sin landbas i Tyresö-Brevik som var hans och hustrun Cilla Ingvars sommarställe. Regattan hölls ända fram till början av 80-talet trots att Ricardo då sedan flera år slutat som aktiv.

  Ps.
  En bror till Ricardo, Per Edström, var också aktiv inom flerskroveriet och hans Arena Teaterbåten var en stor trimaran. På den hölls åtskilliga föreningsmöten. Den fungerade också ofta som startbåt på RS-regattan, som drog till sig många flerskrovsbåtar av cruisingsnitt. RS uttydes som Republikanska Seglare, en förening som han länge var ordförande för.

 2. Hej
  Hur kommer man i kontakt med styrelsen?
  Jag måste göra en adressändring.

  //Gunnar

 3. Hej SCTS. Hur kommer man i kontakt med olika representanter i styrelsen? Enda vägen jag ser nu är denna (att kommentera).

  1. Vi kommer att lägga upp någon form av infosida med kontaktuppgifter. Semestern kom dock i vägen… Det här inlägget skickas från ett soligt huvudskär 🙂 När alla är tillbaka tar vi nya tag.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.