SCTS nu på facebook

Nu finns SCTS på facebook som en grupp “Svenska flerskrovsvänner“. Där kan följa diskussioner och komma med egna inlägg. Du måste ha konto i facebook för att kunna se sidan, men det är enkelt att skaffa.

Publicerat i SCTS | Lämna en kommentar

Seglarveckan i Båstad

Jag fick en fråga från Seglarveckan i Båstad. Dom arrangerar gärna en tävling för flerskrovsbåtar helgen den 30 & 31 juli. Inget beslutat ännu. Jag sonderar läget.

Svara här om du kanske kommer eller säkert kommer på ett sådant arrangemang om det blir av (vi kommer med Today, en F-32SR).

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Wallén 2:a i första WMRT-regattan

Svenske Hans Wallén med besättning kom på en fin 2:a plats i årets första regatta i World Match Racing Tour som från och med detta år seglas i M32-katamaraner. Regattan i Freemantle i Australien lockade totalt 20 team varav 3 svenska.

Publicerat i Kappsegling | Lämna en kommentar

Kappseglingsmöte 14 januari i Nacka

SCTS inbjuder till kappseglingsmöte torsdagen den 14 januari 2016 kl 18.00 på Gransegels loft i Nacka. Tanken är att vi pratar ihop oss om kommande sommars kappseglingar.
Nya seglingar: Stefan Kolmodin presenterar ”Värmdö Multi Raid”. Dessutom har några anmält sig till ”Kolfiberrodret”

Publicerat i Kappsegling, Regionalt, SCTS | Lämna en kommentar

SCTS årsmöte

SCTS årsmöte 2016 kommer att avhållas 12 mars kl 13:00 på TBK – Trälhavets båtklubb, Båthamnsvägen 18, 184 40 Åkersberga (www.tralbat.se). Avsätt gärna detta datum för trevligt flerskrovsumgänge! Efter årsmötesförhandlingarna kommer intressanta föredrag och mysig fika! Vi får bl a höra om Chryz10 – Special project av  Christofer Olsson Kedborn

Publicerat i SCTS | Lämna en kommentar

Ny tvåmanskappsegling i Stockholms skärgård

Kolfiberrodret är en ny tvåmanskappsegling i Stockholms skärgård som seglas i ca ett dygn 10-11 juni 2016 med efterföljande middag på Grinda. Fem flerskrov är anmälda och en står på reservlistan, deltagarantalet är begränsat till 50 båtar.

Publicerat i Kappsegling | Lämna en kommentar

SCTS-mästerskapet 2015

Vid SCTS höstmöte korades Gabriel von Euler (Gepard XL “Acinonyx”), för femte gången, till årets SCTS mästare. Den totala listan är presenterad under fliken; Kappsegling, SCTS Mästerskap.

Publicerat i Kappsegling, SCTS | Lämna en kommentar

Höstmöte för Hanöbuktens Flerskrovsseglare

Söndagen den 29/11 hade Hanöbuktens Flerskrovsseglare sitt årliga Höstmöte.
Den här gången i Olofström på Mectool. Vi brukar besöka varandras jobb och berätta om det när vi träffas och ändå pratar flerskrov.
Kenneth är en hängiven flerskrovare och var med och byggde Da Capo-katamaraner i Läs mer

Publicerat i Regionalt, SCTS | Lämna en kommentar

Jules Verne Trophy

Nu är två trimaraner ute på oceanerna för att försöka slå jordenrunt-rekordet på 45 dar, 13 timmar, 42 minuter, 53 sekunder, som hålls av Loïck Peyron och Banque Populaire V. Följ Idec Sport (ombyggda Groupama 3) här och Spindrift 2 (ombyggda Banque Populaire) här.

Publicerat i Kappsegling | 1 kommentar

ARC-rallyt via Kap Verde

Nu har ARC-rallyt från Gran Canaria till karibiska S:t Lucia via Kap Verde startat. 16 flerskrov deltar varav en är danska Lagoonen Havhunden. Följ båtarna här.

Publicerat i Kappsegling | 4 kommentarer